Stomatolog Beograd dr Maja Cvetkovic - Stomatoloske usluge - Snimanje zuba - 011/2970-144  *  064/2455-925

Stomatolog Beograd dr Maja Cvetkovic - Stomatoloske usluge - Snimanje zuba - 011/2970-144  *  064/2455-925

Info   

Šta se radi posle vadjenja zuba:

Prvog dana posle vadjenja zuba rana se ničim ne ispira, sem u posebnim slučajevima kada doktor to naglasi. Preporučuje se kašasta hrana (ni čvrsta, ni topla). Pacijent treba da spava na suprotnu stranu da se ne bi javio otok.

Šta ne treba raditi posle nameštanja bele plombe

Prvih 30 minuta do jednog sata ne treba da se jede dok se plomba ne veže.

U toku tog dana pacijent treba da izbegava obojenu hranu i piće (npr. cveklu, kafu, da ne stavlja karmin i sl.), da ne bi plomba promenila boju.

Šta uraditi ako se javi modrica nakon davanja mandibularne anestezije

Hematom (modrica) je jedna od komplikacija lokalne anestezije koja nastaje najčešće prilikom davanja mandibularne anestezije. Iglom se povredi zid krvnog suda pa se javlja otok. Otok je čvrst, elastičan i na dodir bezbolan. Češće u slučaju povreda manjih krvnih sudova javljaju se diskoloracije (promena boje sluzokože bez otoka). Promenjena boja sluzokože potiče od nakupljanja krvi.

Terapija:U prvih 24 do 48 sati hematom treba tretirati hladnim oblogama. Posle toga usta se ispiraju toplim čajevima da bi se ubrzala resorpcija. Ako postoji opasnost od infekcije (veliki otok), ili se jave znaci infekcije (povišena telesna temperatura, bol), potrebna je antibiotska terapija. U 50% slučajeva hematom je više estetski problem koji prolazi za 5-7 dana. U terapiji može pomoći i primena kvantne medicine.

Zadah iz usta

Samo pranje zuba četkicom ne može da uklni sve naslage koje se nalaze između zuba, pa hrana koja je zaostala počinje da truli, usled čega se javlja neprijatan zadah iz usta. Neophodno je da često perete zube, ali da pored četkice koristite ikonac za čišćenje zuba bar jednom dnevno. Redovno odrzavanje higijene usta, podrazumeva i pranje jezika. Sve ovo pomaže u borbi sa bakterijama koje mogu da izazovu bolesti desni, krvarenje ibolesti peridontalne osnove.

Da li je važna prevencija?

Prevencija je pola zdravlja. Prevencija znači redovan pregled usta i zuba bar 2 puta godišnje. Pregledom se konstatuje da li postoje odredjeni problemi sa zubima, i daju se pravovremeni saveti za sprečavanje nastanka bolesti zuba, ina taj način se smanjuju neprijatnosti i komplikacije i štedi novac... 

Parking u dvorištu ordinacije

Obezbedjen parking u dvorištu ordinacije. 
Ordinacija u prizemlju za konfor starijim pacijentima.

Penzioneri 

Potreban je samo poslednji penzioni ček, stomatološke usluge na više rata putem penzionog čeka.

Radno vreme ordinacije

Radnim danima 09 - 21, subotom 09 - 16
011/2970-144    *    064/2455-925

Mirijevski bulevar 41ž, Beograd 

Autobusi GSP:  74, 25p (stanica Šejkina)

Mapa

kontakt telefoni:

011 2970 144     064 2455 925